Ik leef mijn leven

dinsdag 14 september 2010

Kunst uit Leeuwarden in voormalige archief


BERGEN OP ZOOM - Kunstenaars uit Leeuwarden zijn dit jaar tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september te gast in Bergen op Zoom.



Ze exposeren hun werk in de voormalige kantoor- en publieksruimtes van het Regionaal Historisch Centrum in Blokstallen 2. Die ruimtes staan leeg in afwachting van een nieuwe bestemming, het archief ging ondergronds en de leeszaal verhuisde naar Het Markiezenhof. De kunst uit Leeuwarden is te zien in het kader van een uitwisseling tussen kunstenaarsociƫteit Arsis uit Bergen op Zoom en kunstenaars uit de Friese hoofdstad.



In de Blokstallen 2 is straks werk te zien van schilders, grafici en ruimtelijk vormgevers. "Het beste dat Leeuwarden te bieden heeft", aldus Auke van der Heijde van Arsis.



Leden van Arsis exposeren hun werk in een vijftiental monumentale panden om en nabij de Gedempte Haven. Zo'n twintig kunstenaars doen mee aan deze kunstroute. Arsisvoorzitter Bert van der Stoel vindt dat de combinatie van historische monumenten en eigentijdse kunst goed uitpakt







FRIEZEN NEMEN BEZIT VAN BLOKSTALLEN




Afgelopen weekend hebben tien kunstenaars uit Leeuwarden tentoongesteld in de Blokstallen te Bergen op Zoom in het kader van ‘Kunsten in de Monumenten’, mede georganiseerd door Arsis, de kunstenaarsgroep die verleden jaar tijdens de Open Atelier Route bij ons te gast was.

Afgelopen zaterdag waren er 180 bezoekers en zondag 250. Een geweldige opkomst!

Verder in de stad Bergen op Zoom waren meerdere gebouwen geopend met beeldende kunst waar ook veel bezoekers waren. De Leeuwarder kunstenaars hebben een aantal werken verkocht en er zijn enkele veelbelovende contacten gelegd.

Al met al een zeer geslaagd weekend waar wij in de toekomst een vervolg aan willen geven. Wij danken de stuurgroep van Arsis voor de hartelijke ontvangst en goede zorgen.

Stichting Kunstpromotie Leeuwarden

Gea Koevoets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten